Frittata på blomkål & zucchini 

 Frittata är en italiensk variant av omelett. Frittatan kan lätt varieras efter smak och säsong och i detta recept görs den på blomkål och zucchini. 

Frittata på blomkål & zucchini 4 personer
8 ägg , 100 g ost (parmesan eller annan smakrik ost), 1/2 msk bakpulver,  1 lök, 1/2 blomkålshuvud, 1/2 zucchini, 1 msk torkade örter (oregano, timjan och/eller rosmarin), 1 krm riven muskot, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, olivolja, sesamfrön, färsk basilika. 

Riv osten och blanda med ägg, bakpulver, torkade örter, muskot, salt och peppar. Riv zucchinin, salta den lätt och lägg under press i en sil så den vattnas ur. Dela blomkålen i små buketter och koka några minuter i saltat vatten. Hacka löken och bryn i olivolja. Blanda lök, blomkål och zucchini och rör ihop med äggblandningen. Rör i hackad färsk basilika. Klä en ugnsform med bakplåtspapper oljad med olivolja och ‘bröad’ med sesamfrön. Häll i smeten i formen och toppa med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills frittatan fått fin färg, cirka 20 minuter. Låt frittatan vila innan den skärs upp. 

Ät frittatan som den är eller servera med t.ex sallad och/eller kryddig italiensk korv. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s