Ost- och lökomelett

 Omelett är en favorit som brukar hamna på veckomatsedeln minst en gång i veckan, antingen som frukost, lunch eller som enklare middag. Omelett passar utmärkt vid kylskåsrensning, det mesta passar till en omelett. I omeletten ovan använde jag mig av gul lök och salladslök. Örterna jag använde var dill, persilja och gräslök. Tänk på att vara försiktig med saltet då osten ger endel sälta.

Ost- och lökomelett 2 personer

Ingredienser: 6-8 ekologiska ägg, 2-3 msk grädde, 1,5 dl hackad lök av valfri sort, 3 dl smakrik ost, örter, salt, vitpeppar, smör, olja, eventuellt tomat och passande lök att toppa omeletten med. 

Rör ihop ägg, grädde, 2 dl ost, salt och vitpeppar i en skål. Svetta den hackade löken i olja och smör i en stekpanna på medeltemperatur. Häll över äggblandningen och rör försiktigt i pannan. Sänk temperaturen efter några minuter, häll över det sista av osten och låt omeletten stå tills den fått en fin färg på botten och en krämig topp. Strö över örter, salladslök samt skivad tomat. Avsluta med salt och nymalen peppar. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s