Äggcocotte med italienska smaker

En enkel, billig och god rätt som passar perfekt nu i äggtider. Äggen bakas i små formar/grytor och kan fyllas med det mesta. Denna gången smaksattes cocotten med italienska smaker. Andra varianter kan vara t.ex. aubergine, fetaost, mynta samt lite kanel eller bladspenat, lagrad ost och lax.

Äggcocotte med italienska smaker 4 personer

Tomatsås: 1/4 röd chili, 2 vitlöksklyftor, citron, 400 g ekologiska krossade tomater, salt, peppar, riven muskotnöt, olivolja, färsk basilika och torkad oregano Hacka chilin och vitlöken.

Fräs i olivolja i en stekpanna. Tillsätt hackad basilika, cirka 1 tsk citronsaft och till sist de krossade tomaterna. Smaksätt med salt, peppar, riven muskot, oregano och mer basilika. Låt puttra på låg värme i cirka 15 minuter.

Övriga ingredienser: 12 ekologiska ägg, smaksättning såsom exempelvis parmesanost, rostad paprika (köp på burk eller rosta själv i ugnen), basilikablad och rostade pinjenötter

Lägg lite av tomatsåsen i botten av de små formarna/grytorna. Lägg i några basilikablad, riven parmesanost och rostad paprika. Knäck tre ägg i varje form, se till att gulan inte går sönder. Salta och peppra på äggen och toppa sedan med den resterande tomatsåsen, lite till paprika och riv över rikligt med parmesanost. Baka i ugnen i 180 grader i cirka 15 minuter tills vitan stannat. Tag ut från ugnen och toppa med riven muskot, rostade pinjenötter, olivolja samt riven parmesan. Servera med en rejäl sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s