Torsk med italienska smaker

20150105-172541.jpg

Torsk med italienska smaker 2 personer

Tillbehör: 1 zucchini, 400 g smakrika små tomater, 1 gul lök, 2-3 vitlöksklyftor, 1 dl vitt vin, 2 tsk kapris, 4 inlagda sardeller, 400 g inlagd kronärtskocka, 150 g pinjenötter, parmesanost, olivolja, färsk basilika, salt, svartpeppar.

Torsk: 400 g färsk torskfilé, smör, olivolja, 1 tsk kapris, salt, peppar.

Hacka löken, vitlöken, kaprisen och sardellerna och svetta sedan allt i en stekpanna med lite olivolja och torkad oregano. Halvera tomaterna, lägg dem i stekpannan och häll över vinet. Vänd runt tomaterna med lägg sedan i kronärtskockan delad i bitar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Bryn några matskedar smör ihop med kapris och en skvätt olivolja i en panna. Salta och peppra torsken och lägg den i pannan. Stek fisken på mellanhög temperatur i 2-3 minuter på varje sida, ös fisken med smöret under tiden du steker.

Skär zucchinin i tunna skivor på längden, salta och peppra och stek lätt i olivolja. Lägg zucchinin i botten av en form, lägg på torsken och fördela den ljumna tomatblandningen över. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö dem över rätten. Toppa med färsk basilika, riven parmesanost, olivolja, flingsalt och peppar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s