Tonfiskcarpaccio

20141125-221503.jpg

Första gången jag åt tonfiskcarpaccio var för några år sedan på en mysig liten italiensk restaurang i New York. Förra helgen var det premiärlagning för rätten här hemma. Precis som i NY serverades carpaccion med avokado och flagad mandel. Om du vill kan du även hyvla över lite parmesanost, men det glömde jag helt av denna gången. Tänk på att använda olivolja av god kvalitet, då den ger mycket smak åt rätten.

Tonfiskcarpaccio 6 personer

300 g färsk tonfisk, 2 avokados, flagad mandel, parmesanost, basilika, olivolja av god kvalitet, flingsalt, nymalen svartpeppar

Lägg in den färska fisken i frysen i några timmar, så den blir nästan helt genomfrusen. Detta gör att det blir enklare att skära fisken i tunna skivor. Tag upp fisken och skär den så tunt du kan. Lätt upp på ett fat/serveringsassietter och servera med avokado i skivor, riven parmesanost, några basilikablad, flingsalt, peppar, olivolja samt rostad flagad mandel. Rosta mandeln i en torr och het stekpanna, se till så du inte bränner mandeln.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s