Rimmad pilgrimsmussla med mascarponekräm och pesto

20141124-224822.jpg

Förra helgen bjöd vi på italiensk middag bestående av 5 smårätter. Den första rätten var denna pilgrimsmussla som är väldigt enkel och fräsch. Vi serverade rätten med lite bubbel, väldigt gott!

Rimmad pilgrimsmussla med mascarponekräm och pesto 6 personer

Ingredienser:

4 pilgrimsmusslor, salt, socker

Mascarponekräm: 100 g mascarpone, 1 msk mjölk/grädde/, 1 citron, salt, peppar

Pesto: 15 stora basilikablad, 20 g pinjenötter, 1 liten vitlöksklyfta, 30 g parmesanost, salt, peppar, olivolja av bra kvalitet

Garnering: färsk timjan och krasse

Tillagning:

Skär varje pilgrimsmussla i tre skrivor och lägg på en tallrik med lite salt och strösocker utstrött. Strö över ytterligare lite salt och socker och låt stå i kylen i cirka 1 timma.

Rör ihop mascarponeosten med mjölk eller grädde och riv ner skalet från 1 citron. Smaka av med salt och peppar.

Mixa basilikan med vitlök och pinjenötter. Tillsätt osten, häll i någon matsked olivolja och mixa ytterligare. Häll i mer olivolja till önskad tjocklek och smaka av med peppar och salt, var försiktig med saltet då osten är salt.

Lägg upp musslorna samt tillbehören på assietter och toppa med t.ex. färsk timjan och krasse.

Annonser

One thought on “Rimmad pilgrimsmussla med mascarponekräm och pesto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s