Omelett med champinjonstuvning

20141108-100422.jpg

Omelett är en riktig favorit hos mig. Det är väldigt gott och dessutom nyttigt, enkelt, snabblagat och billigt. Denna gången gjordes omeletten med en klassiskt champinjonstuvning.

Omelett med champinjonstuvning

Omelett: 6 ägg, 2 msk grädde, ½ tsk salt, 2 krm nymalen svartpeppar, smör

Champinjonstuvning: 6-8 champinjoner, 3 dl grädde, salt, vitpeppar, smör

Vispa ihop ägg och grädde och tillsätt salt och peppar. Lägg en rejäl klick med smör i en stekpanna på medelvärme och häll i omelettsmeten. Rör om i omeletten tills den nästan stelnat helt. Låt omeletten vara de sista minuterna och se till att den får en fin yta under, men fortfarande är krämig ovanpå.

Skär svampen i skivor och bryn i rikligt med smör. Tillsätt grädden, lite i taget, och låt stuvningen reducera till lagom tjocklek. Smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen över halva omeletten och vik den andra halvan över.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s