Mozzarellagratinerad aubergine

20141027-213229.jpg

I lördags gjorde Jonas denna underbart goda rätt full av italienska smaker. Kaprisen och sardellerna ger en god sälta som passar jättebra till dom söta tomaterna. Buffelmozzarella är lite extra lyxig, men vanlig mozzarella funkar också bra! Rätten passar både som huvudrätt, förrätt eller på ett buffébord.

Mozzarellagratinerad aubergine 2 personer

1 aubergine, 400 g smakrika små tomater, 1 gul lök, 2-3 vitlöksklyftor, 1 dl vitt vin, 2 tsk kapris, 4 inlagda sardeller, 400 g inlagd kronärtskocka, 1 buffelmozzarella, 150 g pinjenötter, parmesanost, olivolja, färsk basilika, salt, svartpeppar.

Skär auberginen i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salt, peppra och ringla över olivolja. Hacka löken, vitlöken, kaprisen och sardellerna och svetta sedan allt i en stekpanna med lite olivolja och torkad oregano. Halvera tomaterna, lägg dem i stekpannan och häll över vinet. Vänd runt tomaterna med lägg sedan i kronärtskockan delad i bitar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Var försiktig med saltet. Lägg på tomatblandningen på auberginskivorna och toppa med mozzarellaskivor. Gratinera i ugnen i 225 grader tills osten smält lite. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö dem över den gratinerade auberginen. Toppa med färsk basilika, riven parmesanost, olivolja, flingsalt och peppar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s