Lyxbrunch i huvudstaden

20141012-203421.jpg

 

För några helger sedan firade vi Jonas 30-årsdag i Stockholm. Presenten bestod av ett besök på Mathias Dahlgrens restaurangkoncept Matbordet, där vi avnjöt en 6-rätters lyxbrunch och samtidigt fick vara med då kockarna förberedde maten. Det var en riktigt lyckad upplevelse som jag varmt rekommenderar till alla som är matintresserade. Det var väldigt intressant att få vara med i köket och få chansen att prata med två av kockarna på en av Sveriges bästa restauranger. Brunchen startade med champagne, som även var drycken under hela brunchen och det radades upp den ena fantastiska rätten efter den andra framför oss.  Brunchen var verkligen lyxig och Jonas var väldigt nöjd med sin present :).

Brunchen startade med rökt smör och bröd från rågbrödsbageriet Green Rabbit. Det var många nya intryck så hälften av ingredienserna kommer jag inte ihåg men i stort var rätterna som serverades:

  • oxtartar med löjrom och paltbröd
  • hummer tillagad på olika sätt
  • potatis- och purjolökssoppa med tryffel, 63-gradersägg och andra tillbehör
  • asiatisk street food
  • flankstek med jordärtskocka på olika vis
  • örtsorbet med creme fraich och riven maräng

 

20141012-203454.jpg

Vi var totalt 10 personer runt Matbordet, varav fyra av dem var mina två bröder med respektive.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s