Hasselnötsglass

20141012-194046.jpg

Detta recept är mer som en semifreddo (halvfrusen glass), den görs cirka två timmar innan servering och kräver ingen omrörning. Om glassen står längre än 2-3 timmar i frysen, så den blivit genomfrusen, kan du fram den cirka 30 minuter innan servering och låta den tina i kylen. Receptet innehåller honung istället för socker, men det går att byta ut mot 1-2 dl socker om du vill. Glassen är inte supersöt, önksar du en mer sötare glass kan du tillsätta mer honung. På bilden ovan serveras glassen med rostad kokos samt rostade hasselnötter och frön smaksatt med kanel och kardemumma.

 

Hasselnötsglass 6-8 personer

Grundrecept enligt nedan, ½-1 dl osötat hasselnötssmör

 

Grundrecept glass 6-8 personer

5 dl grädde, 5 ägg, 3 tsk honung, 2 krm äkta vaniljpulver + eventuell smaksättning

Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med 1,5 tsk honung, gulorna ska bli fluffiga. Vispa äggvitorna i en annan bunke med 1,5 tsk honung till ett vitt skum (bunken ska gå att vända). Vispa grädden i en tredje bunke tillsammans med vanilj samt annan smaksättning. Rör ihop äggulorna med grädden och vänd sedan i äggvitorna. Häll upp glassmeten i en form/burk och ställ in i frysen minst 2 timmar innan servering.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s