Äppelkompott

20141012-200729.jpg

Just nu är det äppelsäsong och då gäller det att passa på att ta till vara på den frukt som finns. Vi har ju ingen trädgård, men däremot flera generösa grannar som ställer ut lådor med äpplen vid gatan, lycka! Denna kompott innehåller inget tillsatt socker, äpplena är tillräckligt söta i sig enligt mig. Jag äter gärna kompotten med lite ovispad grädde, en liten nostalgitripp till barndomen.

Äppelkompott

Äpplen, vatten, kanel/kanelstång, kardemumma

Skala äpplena och skär i mindre bitar. Lägg äpplena i en kastrull och häll på vatten så det knappt täcker frukten. Lägg i kanelstång/lite malen kanel samt malen kardemumma. Låt äpplena sjuda på medeltemperatur tills du fått önskad konsistens. Låt svalna och häll upp i en väl rengjord burk.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s