Fetaostgratäng

20140916-210146.jpg

Idag var det dags för kylskåpsrensning och då är en gratäng väldigt smidigt. Denna gratäng består av mycket ost, både i form av fetaost och vanlig hårdost. I brist på grädde, använde jag mig av crème fraiche till äggstanningen. Vi hade i rimmat sidfläsk i gratängen, men det går lika bra med t.ex. bacon, rökt sidfläsk eller rökt skinka. Tänk på att osten och fläsket är salt, så var försiktig då du saltar. Servera gratängen med en fräsch sallad!

Fetaostgratäng 4 personer

2 paket fetaost, 150 g rimmat sidfläsk, smör, 400 g fryst broccoli, 5 ägg, 3 dl crème fraiche, 2 dl riven smakrik ost, salt, peppar, örter (timjan/oregano)

Tärna sidfläsket i små tärningar och bryn i lite smör tills det fått en fin yta, salta och peppra efter behov. Varva fläsk, broccoli, smulad fetaost samt vanlig riven ost i en gratängform, spara lite ost att toppa med. Blanda crème fraiche och ägg till en äggstanning, krydda med salt, peppar och örter. Häll stanningen över gratängen och toppa med det sista av osten. Grädda i ugnen i 225 grader tills gratängen stannat och fått fin färg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s