Pulled pork på tjocka revben

20140911-222122.jpg

När det är bra priser på ekologiskt kött brukar vi köpa på oss och fylla frysen. Just nu har det varit bra priser på tjocka revben på Coop, så förra helgen testade vi att långkoka och sedan grilla revbenen. I går gjorde vi istället pulled pork på revbenen och det gick lika bra som att använda hel fläskkarré. Jag använde mig av lite råsocker i rubben för att köttets yta ska bli karamelliseras, då stannar köttsaften kvar. I vanliga fall brukar jag ha i lökpulver samt vitlökspulver, men det hade vi inte hemma denna gången, men det funkade lika bra ändå. Tag de kryddorna som finns hemma! Denna gången serverade vi köttet med en coleslaw, majskolv, röd hackad lök med lime, koriander och salt, samt ost och crème fraiche. Vill du ha en bbq-sås så hittar du receptet här.

Pulled pork på tjocka revben 4-6 personer

2 x 600-900 gram tjocka revben, rub (torr kryddblandning) enligt nedan

Rub (torr kryddblandning): 3 msk paprikapulver, 2 msk spiskummin, 1 msk anchochilipulver, 1 tsk chiliflakes, 1 tsk oregano, 1 tsk koriander, 2 tsk råsocker, 1 msk salt, 1 msk grovt mortlad svartpeppar

Blanda de torra kryddorna och banka sedan in rubben runt om hela köttstyckena, spara lite rub. Lägg på plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Temperaturen samt tiden beror på hur stora köttstyckena är. Jag hade inne köttet i 130 grader i cirka 3 h (2 x 700 g kött). Innertemperaturen ska vara 95 grader då det är klart. Undvik att sticka hål i köttet under tillagningen, då rinner köttsafterna ut. Låt köttet vila fram till servering. Dra isär köttet med två gafflar och rör ihop med kvarvarande rub. Servera med valfria tillbehör.

 

 

20140911-222214.jpg

 

20140911-222322.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s