Kantarellomelett

20140901-192547.jpg

En krämig omelett med något bland det godaste jag vet;  kantareller. Toppa gärna med lite parmesanost och hackad persilja. Enkelt, billigt och fantastiskt gott!

Kantarellomelett 4 personer

Omelett: 14 ekologiska ägg, 1 gul lök, ½ dl grädde, salt, peppar, smör

Kantarellstuvning: 1 liter kantareller, 1 schalottenlök, 4 dl grädde, vitpeppar, salt,

Vispa ihop ägg och grädde lite lätt, krydda med salt och peppar. Hacka löken fint och svetta den i lite smör i en stekpanna. Häll på äggsmeten och sänk temperaturen. Dra med en trägaffel från kanterna in mot mitten av omeletten under tiden den stelnar, detta gör att hela omeletten tillagas. Då omeletten är lite krämig ovanpå kan du låta den gå ihop och få en gyllene yta under. Gör iordning kantarellstuvningen enligt nedan.

Fräs kantarellerna med finhackad schalottenlök i lite smör. Är det mycket vätska i kantarellerna kan du låta vätskan reduceras innan du lägger i smöret och löken i pannan. Häll på lite grädde i taget och låt grädden koka in till en stuvning. Häll på mer grädde och krydda med salt och vitpeppar, låt stuvningen reduceras till önskad tjocklek. Häll stuvningen över omeletten. Toppa gärna med lite parmesanost och färsk örter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s