Chokladmousse

20140829-151228.jpg

Igår var vi på kalas hos en av mina bröder. Det bjöds på supergod grillad entrecote och till efterrätt fixade vi iordning världens enklaste chokladmousse. Moussen serverades med vispad grädde samt rostad flagad mandel med lite flingsalt. Salt och choklad är väldigt bra kompisar :). Tycker du att moussen är för bitter kan du tillsätta en liten skvätt honung.

Chokladmousse 8 personer

5 dl grädde, 200 g mörk choklad av god kvalitet, 4 äggulor, 1 krm äkta vaniljpulver

Tillbehör: 3 dl grädde, flagad mandel, flingsalt

Vispa grädden, den ska inte vara för hård. Smält chokladen över ett vattenbad i en skål, tag bort skålen från värmen och rör i äggulorna. Häll i chokladen och vaniljpulvret i grädden och vispa till en fluffig mousse. Häll upp i portionsformar och ställ svalt fram till servering. Spritsa över vispad grädde och toppa med mandel som du rostar i en torr panna med lite flingsalt. Servera med en kopp starkt kaffe!

20140829-151425.jpg

 

20140829-151513.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s