Pannbiff med stekt lök och gräddsås

20140824-203425.jpg

Förra veckan gjorde Jonas pannbiff till middag. Med en rejäl skvätt grädde och lite kryddpeppar i pannbiffssmeten smakade biffarna fantastiskt gott!

Pannbiff med stekt lök och gräddsås 4 personer

Pannbiff: 600-800 g färs (nöt eller blandfärs), 2 lökar, 1-2 ägg, 1,5 dl vispgrädde, salt, svartpeppar, vitpeppar, kryddpeppar, smör, olja

Sås: 5 dl grädde, salt, peppar

Tillbehör: 4-6 lökar, broccoli

Blanda färsen med riven lök samt vispgrädde och kryddor. Forma till biffar och stek i rejält med smör samt lite olja. Låt biffarna få en fin yta. Lägg över biffarna i en ugnssäker form och låt biffarna gå klart i ugnen (100 grader). Stek under tiden löken i samma panna som biffarna stektes i, använd rikligt med smör. Tag ur löken och häll sedan i grädden i stekpannan och låt den reducera till en sås, krydda med salt och peppar. Lägg i några av biffarna i såsen så att den får mer smak, låt puttra några minuter.

Servera biffarna med gräddsåsen, den stekta löken samt med kokt smörslungad broccoli. Andra tillbehör kan vara lingon och inlagd gurka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s