Omelett med italienska smaker

20140812-222732.jpg

Någon gång i månaden åker vi och bunkrar upp kylen med ekologiska ägg från en gårdsbutik utanför Skövde. Har man ägg hemma kan man alltid slänga ihop en omelett till lunch/middag i brist på tid och inspiration, billigt är det också. Denna gången fick det blir italienskt tema på omeletten.

Omelett med italienska smaker 2 personer

Omelett: 8 ekologiska ägg, 2 msk grädde, 1 dl riven parmesan/vanlig ost, 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, inlagd kronärtskocka, smör, olivolja, salt och peppar

Pålägg: tomater, mozzarella, cocktailkapris, kronärtskocka, italiensk salami, mozzarella, basilika, persilja, salt, peppar, olivolja,

Hacka vitlök och lök fint. Vispa ihop ägg och grädde och tillsätt salt och peppar. Fräs löken och vitlöken i lite olivolja. Tillsätt en rejäl klick smör och häll i äggblandningen. Sänk temperaturen något och rör om tills omeletten stelnat lite. Lägg i bitar av inlagd kronärtskocka samt strö över den rivna osten. Låt omeletten stå till sig tills den stelnat nästan helt och fått en fin yta under. Toppa med tomater, mozzarella, kapris, salami, basilika persilja, salt och peppar samt ringla över lite olja.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s