Grillad kebab

20140812-212136.jpg

I somras gjorde vi hemmagjord kebab och det var så himla gott! Tänk på att inte grilla karrén för mycket, den ska vara saftig men med en fin yta.

Grillad kebab 4 personer

800 gram benfri karré, 4 tomater, 1 gurka, 1 gul lök, 1 dl persilja, bladsallad, romansallad/tortillabröd/pitabröd

Rub (torr kryddblandning): 2 msk spiskummin, 1 msk chilipulver, 1 msk paprikapulver, cayennepeppar efter smak, 1 tsk oregano, 2 tsk salt, 1 tsk svartpeppar

Kebabsås: 2 dl creme fraich, 2 dl turkisk yoghurt (10%-ig), 2-3 vitlöksklyftor, 1 msk av rubben

Blanda alla ingredienserna till rubben, var försiktig med cayennepepparn då den är ganska stark. Gnid in köttet med rubben, men spara lite rub till kebabsåsen. Tärna tomater och gurka samt strimla salladen. Hacka löken fint och blanda den med rikligt av hackad persilja. Om löken är stark kan du skölja den i kallt vatten innan du blandar den med persiljan. Rör ihop ingredienserna till kebabsåsen och smaka av med vitlök samt rub. Grilla karrén några minuter på varje sida och låt sedan vila i folie. Skär köttet i tunna skivor strax innan serveringen.

Servera kebaben i tortillabröd/pitabröd eller i romansalladsblad om du vill ha glutenfritt alternativ utan så mycket kolhydrater. Vill du göra hemmagjorda tortillabröd kan jag tipsa om Jonas Crambys recept som du hittar här. Recept på tortillabröd bakade utan mjöl kan du hitta här.

20140812-212329.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s