Fläderparfait med flädergranité

20140714-163934.jpg

Här om dagen var jag ute i skogen och plockade smultron och blåbär och dessa fick bli tillbehören till denna fräscha parfait.

Fläderparfait 8 personer

4 ägg, 4 dl grädde, 1,5 dl outspädd flädersaft, sötning efter smak och tycke

Mixa ägg och sötning till ett skum. Jag använde mig av cirka 1-2 msk honung. Vispa grädden hårt. Häll i flädersaften i äggsmeten och rör om försiktigt, rör sedan i grädden. Smaka av. Häll upp i en inplastad form, jag använde en vanlig avlång brödform. Ställ in i frysen i minst 4 timmar, tag fram ett tag innan servering. Rör om efter en stund så att att inte saften hamnar i botten av formen (vilket det gjorde för mig).

Flädergranité

Outspädd flädersaft, vatten, saft från citron/lime, hackad färsk mynta.

Blanda alla ingredienserna i en bytta med lock. Det ska smaka stark saft. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Tag fram precis innan servering, skrapa med en sked och strö över parfaiten.

20140714-163956.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s