Smörstekt torsk med kantareller

20140712-231337.jpg

Idag var jag ute på sommarens premiärjakt efter kantareller. Jag hittade inte så mycket kantareller men de få som jag fick ihop blev till en riktigt smarrig middag. Tänk på att inte snåla med smöret då du lagar denna rätt… och det ska vara riktigt smör! Fisken serverades med en enkel sallad på tomat, mozzarella, basilika, olivolja, salt och peppar.

Smörstekt torsk med kantareller

2 personer

400 g färsk torsk, smör, kapris, kantareller, salt, vitpeppar, persilja, citron, parmesanost

Stek kantarellerna i rikligt med smör, salta och peppra. Om kantarellerna innehåller mycket vätska kan du börja med att förvälla kantarellerna utan smör och istället lägga i smöret då vätskan reducerats. Tag ur kantarellerna. Lägg i en rejäl klick smör i pannan och lägg i torsken. Salta och peppra och lägg i lite kapris i pannan så de ger smak. Ös med smör under tiden du steker. Stek fisken 1-2 minuter/sida beroende på tjocklek. Snåla inte med smöret! Lägg upp fisken på ett fat och häll över smöret och kaprisen som är i pannan. Strö över kantareller, mera kapris och hackad färsk persilja. Skira ytterligare lite smör och häll det över fisken och kantarellerna. Toppa med hyvlad parmesanost samt citronklyftor.

 

 

20140712-231049.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s