Skaldjurspizza

20140628-182807.jpg

Åskoväder och fotbolls-VM, då är det perfekt att göra hemmagjord pizza till middag. Vi har testat flera olika glutenfria pizzabottnar  och här kommer ytterligare en variant som fick högt betyg av Jonas. Denna pizzabotten är väldigt mättande, så bli inte orolig om du tycker det ser lite ut. Om man vill ha vanlig pizzadeg på vetemjöl finns recept här.  Servera med en pizzasallad på färsk vitkål.

Skaldjurspizza (4 små pizzor)

Pizzabotten

7 dl mandelmjöl, 1,5 tsk fiberhusk, 1,5 tsk bakpulver, ½ tsk salt, 2 ägg, 3 dl riven ost, 2 dl vatten.

Rör i hop mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt ägg, ost och vatten och blanda till en deg. Låt degen stå att svälla i några minuter. Dela upp den kladdiga degen i fyra delar och lägg på plåt med bakplåtspapper (det är lagom med två pizzor/plåt). Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut till runda pizzor. Tag bort bakplåtspappret och förgrädda bottnarna i 200 grader i cirka 10 minuter.

Tomatsås

Grunden till en god tomatsås tycker jag är passerade tomater, oregano/basilika, vitlök, en skvätt citronsaft, salt och peppar. Fräs vitlöken i lite olivolja och tillsätt tomaterna och smaksätt med kryddor. Om du vill kan du t.ex. tillsätta lök, kapris, sardeller, oliver och/eller chili till tomatsåsen. Var försiktig så att såsen inte blir för salt! Låt såsen reducera så att den inte är för vattnig. Bred ut tomatsåsen över den förgräddade pizzabotten och lätt på pålägg.

Pizzapålägg

Riven ost, mozzarella, skivad gul lök, räkor, musslor, körsbärstomater, kapris, färsk basilika, olivolja, peppar.

Bred ut ost över den förgräddade pizzabottnen med tomatsås. Lägg på lite av mozzarella, lök, kapris samt tomater och grädda i ugnen i 225 grader tills osten smällt och pizzabotten fått färg under. De sista minuterna kan du lägga på musslorna samt resten av mozzarellan. Tag ut från ugnen och lägg på räkorna och basilikan samt ringla över olivolja och peppra.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s