Kycklingpaj

20140625-090848.jpg

Här om dagen testade vi att göra paj med kycklingfärs istället för med blandfärs. Kycklingfärs ger inte lika mycket smak som en färs på fläsk och nöt, så snåla inte med kryddorna. Bacon ger en god sälta och mycket smak. Servera med en stor sallad, gärna på färsk vitkål så här års.

Kycklingpaj

Pajdeg: 3,5 dl mandelmjöl, ½ dl sesamfrön, 1 msk fiberhusk, 50 g smör, 1 ägg, ½ tsk salt

Mixa de torra ingredienserna till ett fint mjöl. Tillsätt smör och ägg och mixa till en deg. Låt stå i kylen i minst 30 minuter. Klä en pajform med pajdegen och grädda i cirka 10 minuter i 200 grader. Fyll skalet med fyllning och äggstanning enligt nedan.

Fyllning: 500 g kycklingfärs, 400 g champinjoner, 2 paket bacon, 2 gula lökar, 3 vitlöksklyftor, 1 dl tomatpuré, 2 dl ärtor, 1 msk torkad timjan, 1 tsk torkad oregano, salt, peppar, smör

Hacka löken och vitlöken och bryn i lite smör. Tillsätt färsen och stek den tills den fått lite färg. Knaperstek baconen i en annan panna och sedan champinjonerna i samma panna. Rör i champinjonerna, baconen och ärtorna i färsen och smaksätt sedan med tomatpuré och kryddor. Tillsätt eventuellt lite vatten om färsröran är torr. Lägg i fyllningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggstanningen (se nedan).

Äggstanning: 3 dl vispgrädde, 4 ägg, salt, peppar, 1 dl riven ost

Blanda grädde, ägg samt salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen. Strö över den rivna osten. Grädda pajen i 225 grader tills pajen ”stannat” och fått fin färg. Servera med en fräsch sallad.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s