Grekisk köttfärssås med fetaostsallad

 

20140622-164612.jpg

 

Grekisk köttfärssås 4 personer

500 g nötfärs eller blandfärs, 800 g krossade tomater, 1 skvätt rött vin, 2 gula lökar, 4 vitlöksklyftor, ½ tsk chiliflakes 1 tsk kanel, 1 tsk torkad oregano, färska örter (timjan, oregano, mynta), salt, peppar, smör, olivolja

Hacka löken fint och fräs den tillsammans med 2 hackade vitlöksklyftor i lite smör samt olivolja. Tillsätt chiliflakes och låt dem hettas upp några sekunder. Tillsätt färsen och bryn så den får färg. Krydda med kanel, oregano, salt, peppar samt pressa i de två vitlöksklyftorna som är kvar. Häll i de krossade tomater samt vinet (har du inget vin funkar det med t.ex. citron eller lite vinäger för att få lite syra till rätten) och låt såsen puttra så alla smaker kommer från. Tillsätt till sist hackade färska örter och smaka eventuellt av med mer torkade kryddor. Strö över örter, bryt i hälften av fetaosten samt ringla över olivolja strax innan servering. Servera med en fetaostsallad.

Fetaostsallad

Blanda strimlad vitkål, tomater, fetaost. Smaka av med färska örter (mynta, oregano, persilja), olivolja, saft från citron samt salt och peppar.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s