Rödbetscarpaccio

20140616-223645.jpg

Enkel och supergod förrätt eller tapasrätt. Till rödbetor tycker jag att det är gott med någon salt ost,  rostade nötter och någon form av lite sötma från t.ex. fikon eller honung. I rätten på bilden ovan användes osötad fikonmarmelad.

Rödbetscarpaccio 4 personer

2 stora rödbetor, olivolja, fikonmarmelad/färska fikon/honung, parmesanost, pinjenötter, olivolja, salt, peppar, färsk basilika

Skala rödbetorna och skär dom i tunna skivor. Lägg upp på ett fat. Ringla över olivolja och ringla över/lägg på honung, fikonmarkelad eller färska fikon. Hyvla över parmesanost och toppa med basilika och rostade pinjenötter (rostas i torr stekpanna). Smaka av med salt och peppar.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s