Räk- & nudelsallad

20140616-231837.jpg

Vi har de senast veckorna testat shiratakinudlar och sjögräsnudlar, vilka både innehåller en väldigt liten mängd kolhydrater. Sjögräsnudlarna användes till denna sallad ihop med räkor och vietnamesisk dressing.

Räk- och nudelsallad 4 personer

1 paket sjögräsnudlar (300 g), kål (t.ex. phak choj), morötter, purjolök eller salladslök, räkor, vietnamesisk dressing enligt nedan, lime, koriander och/eller mynta.

Skölj nudlarna noga och lägg dom i kokande hett vatten tills de fått en önskad konsistens, de ska vara lite krispiga. Hacka vitkål och lök och strimla morötterna. Blanda grönsakerna och tillsätt lite av dressingen samt örter. Smaksätt nudlarna med lite av dressingen och tillsätt dem till salladen. Lägg på skalade räkor och toppa med limeklyftor, mera örter samt dressing.

Vietnamesisk dressing (ungefärliga mått)

2 lime, 4 msk japansk soja, 3 msk fisksås, 1 tsk chiliflakes, 1/4 färsk chili, 1 msk sesamfrön, 2-3 vitlöksklyftor, svartpeppar, hackad koriander och/eller mynta, cirka 2 cm ingefära

Pressa limen i en skål och tillsätt soja och fisksås. Krydda med chili, hackad vitlök, riven ingefära, hackade örter och svartpeppar. Tillsätt sesamfrön och smaka av så det är en bra balans mellan syra och sötma.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s