Picklade morötter med rostad morotscrème

20140616-220053.jpg

I lördags gjorde Jonas tapas och en av rätterna var denna supergoda morotssallad som jag verkligen rekommenderar!

Picklade morötter med rostad morotscrème

Picklade morötter enligt nedan, morotscrème enligt nedan, pinjenötter, brieost, färsk timjan, olivolja, salt och peppar.

Picklade morötter: 10 morötter, 1 dl ättika, 1 dl socker, 3 dl vatten

Koka upp vatten, ättika och socker till en lag. Skala och skär morötterna i stavar. Låt morötterna sjuda tills de mjuknat, men fortfarande har lite kärna. Låt svalna.

Morotscrème: 5 morötter,  2,5 dl crème fraiche, olivolja, citron, salt och peppar

Rosta morötterna i ugnen (200 grader) med lite olivolja i ugnen tills de mjuknat. Låt morötterna svalna. Mixa morötterna med crème fraiche (ta i lite i taget till önskad konsistens). Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Lägg upp de picklade morötterna på ett fat. Bryt över brieost, klicka ut morotskrämen, ringla över olivolja och toppa med salt, peppar, rostade pinjenötter samt färsk timjan. Pinjenötterna rostar du enklast i en torr stekpanna.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s