Jordärtskockssoppa

20140511-172116.jpg

I veckan gjorde vi en enkel jordärtskockssoppa. Ica sålde ekologiska jordärtskockor till väldigt bra pris och då gäller det att passa på. Vi försöker ofta anpassa veckomenyn efter de ekologiska råvarorna som säljs till bra pris. Jag har lagt ut recept på jordärtskockssoppa innan med lite fler ingredienser, detta recept gjordes utifrån det som fanns hemma i kylen.

Jordärtskockssoppa 4 personer

400 g jordärtskockor, 1 morot, ½ gul lök, 1 vitlöksklyfta, 3-5 dl grädde, 2-3 dl vatten, 2 lagerblad, färsk/torkad timjan, färsk/torkad rosmarin, salt, peppar, syra (citron, vitvinsvinäger, vitt vin), 1-2 paket bacon

Skala kockorna och skär i kockor i tärningar. Skär morötter, lök och vitlök i större bitar. Låt alla ingredienserna sjuda så mycket vätska (lite grädde och lite vatten) att det täcker ingredienserna. Lägg i lagerblad samt örter och låt sjuda tills kockorna är mjuka. Smaka av med lite syra, salt samt peppar. Tag ur lagerbladen och mixa soppan slät. Tillsätt mer grädde samt vatten efter tycke och smak och värm på soppan. Smaka eventuellt av med mer syra samt kryddor. Servera soppan med knaperstekt bacon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s