Vit sparris med sparrisskum och tillbehör

20140506-215953.jpg

I helgen inhandlades vit sparris ifrån Vätternsparris och i lördags gjorde Jonas en förrätt på just denna vita sparris. Till sparrisen serverades ett sparrisskum, örtolja, löjrom samt citronsyrad rädisa. Nästa gång vi gör rätten kommer vi testa att servera sparrisen med mer av det goda sparrisskummet samt toppa med sidfläsk eller bacon.

Vit sparris med sparrisskum och tillbehör 4 personer

Sparris: Skala 8-12 sparrisar och koka dem i saltat vatten tills de blivit mjuka. Spara skalet till sparrisskummet.

Sparrisskum: Koka upp sparrisskalet i 2 dl grädde och låt sjuda tills grädden tagit smak av sparrisen. Smaka av med salt och peppar. Vispa upp till ett skum innan servering.

Örtolja: Mixa dill, ärtskott, olivolja samt salt och peppar till en jämn örtolja.

Citronsyrad rädisa: Hacka rädisor och pressa över rikligt med citron, så saften täcker rädisorna. Låt stå fram till servering.

Servera sparrisen med sparrisskum, örtolja samt rädisor och toppa med löjrom och dill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s