Rabarberglass med rabarberchutney och sockerkakscrunch

20140506-195035.jpg

Rabarbersäsongen är äntligen här! I helgen plockade jag med rabarber från mor och fars trädgård och dessa fick bli till en supergod rabarberdessert som Gustav fixade i lördags, då vi lagade tre-rätters i deras nya hus. Vi hade kvar lite sockerkaka som blev till ett gott krispigt tillbehör, har du inte sockerkaka kan du till exempel krossa lite mandelbiscotti och servera till.

Rabarberglass med rabarberchutney och sockerkakscrunch 4 personer

2,5 dl vispgrädde, 100 g mascarpone, 3 äggulor, äkta vaniljpulver, honung, rabarberchutney

Rabarberchutney: skalade och tärande rabarber, vatten, socker, flädersaft, vaniljpulver.

Koka rabarberna i lite vätska och smaksätt med lite socker, flädersaft och vaniljpulver. Låt sjuda tills du fått en chutney där lite mjuka rabarberbitar finns kvar. Låt svalna.

Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt mascarpone, äggulor samt valfri mängd vanilj och honung. Vispa till en fluffig glassmet. Frys i en form i cirka två timmar, rör om med jämna mellanrum. Då ungefär halva tiden gott rör du i lite av rabarberchutneyn.

Stek sockerkakssmulorna i lite smör strax innan servering. Servera glassen med rabarberchutney samt sockerkakscrunch.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s