Hemmagjord bearnaise

20140504-134937.jpg

Igår gillade vi entrecote som serverades med en hemmagjord bearnaise. Till detta serverade vi smörstekta brytbönor samt ugnsrostade cocktailtomater. Fantastiskt gott! Jag använde mig av dragon inlagd i vinäger, men man kan även använde torkad eller färsk dragon, smaka då av med mer vinäger.

Bearnaise 4-6 personer

1 schalottenlök, 1 tsk dragon inlagd i vinäger, 2 msk rödvinsvinäger, 1 dl vatten, ½ krm vitpeppar, 5 äggulor, 400 g smör, 1 msk hackad persilja, 1 skvätt citronsaft, salt. Mer dragon, peppar samt vinäger efter smak.

Häll i dragon, hackad lök, vinäger samt vatten i en liten kastrull. Låt reducerad till ungefär hälften. Smält under tiden smöret i en annan kastrull och låt det svalna lite (det ska fortfarande vara varmt). Förbered ett vattenbad genom att koka upp vatten i ytterligare en kastrull och placera en kastrull över, sänk temperaturen. Sila över vinägerblandningen i kastrullen över vattenbadet, se till att pressa ur all vätska. Tillsätt sedan äggulorna och vispa kraftigt till gulorna tjocknat och blivit fluffiga. Tag av kastrullen från vattenbadet. Tillsätt smöret i en fin stråle och vispa kraftigt. Se till att såsen blir riktigt fluffig. Tillsätt hackad persilja, lite hackad dragon samt smaka av med lite citron, salt, peppar, samt eventuellt mer vinäger.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s