Grekisk sallad på vitkål

20140413-120701.jpg

Detta är en lite matigare variant av den klassiska grekiska salladen. Man kan göra salladen ännu mer matig om den serveras med t.ex. kyckling. Jag brukar hyvla vitkålen med en osthyvel för att få vitkålen riktigt fint ”skuren”. Denna gången använde jag färsk mynta som smaksättare i salladen, med det går lika bra med persilja eller oregano. Försök att hitta riktigt smakrika solmogna tomater, samt en äkta fetaost, gärna ekologiskt!

Grekisk sallad med vitkål

Vitkål, tomater, rödlök, paprika, gurka, kalamataoliver, fetaost, olivolja, rödvinsvinäger/citron, salt och peppar, färska örter

Hyvla vitkålen och lägg upp på ett fat. Fördela delad tomat, gurka och paprika. Skär rödlöken tunt och skölj i kallt vatten. Strö löken över sallade och smaka av med olja, vinäger/citronsaft, salt och peppar. Toppa med fetaost, oliver och färska örter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s