Ugnsbakad lax med kall dillsås

20140402-214253.jpg

Dill till fisk får mig att tänka på smörstekt makrill på en camping på västkusten, barndomsminnen! 🙂 Detta är en enkel fiskrätt med lax som tar mindre än 30 minuter att laga och som sköter sig själv i ugnen.

Ugnsbakad lax 4 personer

700 g färsk laxsida, smör, salt, peppar, citron, dill

Kall dillsås: 5 dl crème fraiche, 3 ägg, dill, citron, salt, peppar

Smöra en ugnsform och lägg i laxsidan. Toppa med hyvlat smör, dill, citronsaft samt salt och peppar. Tillaga i ugnen i 175 grader tills innertemperaturen är 56 grader.

Koka äggen så att gulan är krämig, men inte lös. Hacka äggen och låt dom svalna. Blanda ägg med crème fraiche och smaka av med hackad dill, citron samt salt och peppar.

Servera laxen med den kalla såsen med valfria tillbehör. På bilden serverades laxen med smör- och dillfrästa småmorötter samt haricots verts.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s