Italiensk sallad på rostad blomkål

20140402-154805.jpg

Våren är här och det betyder att grillsäsongen har börjat! Här kommer receptet på en supergod sallad som passar perfekt till grillat och som är ett bra alternativ till den mer traditionella potatissalladen. Byt ut parmesanosten, pinjenötterna och basilikan mot t.ex. fetaost, oliver och mynta så får du en grekisk variant eller mot chevre, valnötter och fikon så får du en smak av Frankrike.

Italiensk sallad på rostad blomkål 4 personer

1 stort blomkålshuvud, 200 g körsbärstomater, 200 g zucchini, 100 g pinjenötter, färsk basilika, parmesanost, olivolja, salt och peppar

Dressing: 3 äggulor, 2 dl neutral olja, 1 msk senap, 1 tsk vinäger, 1-2 vitlöksklyftor, salt och peppar

Bryt blomkålen i bitar och lägg på en plåt, ringla över olivolja. Rosta i 15-20 minuter i 175 grader. Jag gillar när blomkålen fortfarande har lite tuggmotstånd. Tag ut och låt svalna. Mixa äggulor och olja (du måste ha samma temperatur på äggulorna och oljan) kraftigt till en majonnäs och smaksätt med senap, vinäger, pressad vitlök, salt och peppar. Blanda dressingen med den avsvalnade blomkålen. Toppa med tomater, zucchini i skivor, rostade pinjenötter (rosta i en torr panna), samt basilika, hyvlad parmesanost samt salt och peppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s