Chokladtårta med passionsfrukt

20140402-154710.jpg

En riktigt chokladig tårta som smakar bäst efter några dagar i kylen.

Chokladtårta med passionsfrukt 12-16 bitar

300 g mörk choklad (70% eller mer), 175 g smör, 6 ekologiska ägg, 3 passionsfrukter, 1 tsk äkta vanlij

Glasyr: 100 g mörk choklad

Garnering: Kärnor och saft från två passionsfrukter

Smält choklad och smör försiktigt och låt svalna. Dela passionsfrukten och sila genom en sil. Tillsätt saften till chokladsmeten. Vispa äggula ihop med vanilj till en fluffig smet. Vispa äggvitorna i en annan skål till ett hårt skum. Rör ihop chokladsmet med äggulorna och rör tills sist försiktigt i äggviteskummet. Täck en springform med bakplåtspapper i botten och smöra på sidorna. Häll i smeten och grädde i 160 grader i cirka 18 minuter.

Låt stå kallt fram till servering (gärna minst över natten). Smält chokladen och täck kakan innan servering. Garnerna med kärnor och saft från passionsfrukten. Servera med en stor klick grädde och starkt kaffe! 🙂

 

Annonser

En tanke på “Chokladtårta med passionsfrukt

  1. Den ser ju otroligt läcker ut, den där skapelsen! Roligt och annorlunda att man ska ha passionsjuice i själva kaksmeten oxå. Den ska definitivt testas 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s