Tapas: Skaldjurssallad

20140316-164304.jpg

En favorit på lördagskvällen är tapas. Tapas är väldigt gott och sen är det dessutom en väldigt social måltid där alla kan vara med och bestämma några rätter var och sen är det även väldigt trevligt att laga maten tillsammans. Denna skaldjursallad var en av flera rätter på gårdagens tapasbord. Tanken var att salladen skulle serveras med en äggkräm, krämen blev dock mer som en dressing, med det blev lika gott ändå. Jag brukar ofta göra skaldjursallad med lime, chili, koriander och vitlök, idag blev det istället en sallad med enkla svenska smaker.

Skaldjurssallad 4 personer

20 räkor med skal, 4 havskräftor, 12 cocktailtomater, ½ gurka, 1 citron, dill, salt och peppar.

Skala gurkan, tag bort ”kärnorna” och skär i bitar. Skala skaldjuren och pressa över lite citron. Blanda gurkan, halverade tomater och skaldjur med hackad dill, salt och peppar. Toppa med citron och mer dill.

Äggdressing

3 äggulor, 1-2 msk crème fraiche, salt, citron, peppar, hackad dill

Koka äggen så gulan blir krämig. Blanda äggulorna med crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt, peppar och hackad dill.
20140316-164355.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s