Broccoli- och skinkgratäng

20140304-183757.jpg

Gratäng är superenkelt att göra och är väldigt gott, sen är det även väldigt smidigt då man kan slänga i lite av det man har hemma. Perfekt vardagsmat! Dagens gratäng gjordes med broccoli, skinka, lite fläsk, purjolök, en smakrik ost samt äggstanning och serverades med en fräsch sallad. Jag föredrar ekologisk rökt skinka och den finns oftast bara skivad som smörgåspålägg. Om du vill kan du utesluta fläsket och ta mer skinka.

Broccoli- och skinkgratäng 4 personer

500 g färsk broccoli, 1 dl strimlad purjolök. 100 g rökt smörgåsskinka, 100 g fläsk, 4 dl riven smakrik ost, 4 ekologiska ägg, 3 dl grädde, salt, peppar, timjan, oregano

Skär broccolin i bitar och lägg i kokande vatten, tag av från plattan och låt stå medan du förbereder resten. Skär fläsket i bitar och fräs rejält, använder du rimmat fläsk behövs det inte saltas. Hacka purjolöken och tillsätt den i pannan och fräs någon minut. Strimla skinkan och blanda ihop ägg, grädde samt salt och peppar till en äggstanning. Häll av broccolin och lägg i botten av en gratängform. Tillsätt skinka, fläsk, purjolök samt ost. Strö över lite timjan och oregano och häll sist över äggstanningen. Gratinera i ca 20 minuter i 225 grader tills osten fått färg och gratängen ”stannat”. Tag ut och låt vila några minuter innan servering. Servera med en god sallad.

 

Annonser

En tanke på “Broccoli- och skinkgratäng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s