Köttfärsås med mozzarella

20140217-181726.jpg

Idag serverades det en enkel köttfärsås till middag. Köttfärssåsen serverades med mozzarella, färsk basilika samt smörstekta grönsaker. Köttfärsås kan ju enkelt varieras med olika smaker och tillbehör, jag gillar dock de klassiska enkla italienska smakerna som mest. Denna sås är kryddad med lök, vitlök, chili, basilika, citron, muskot, salt och massor av svartpeppar.

Köttfärsås med mozzarella 6-8 personer

2 kg krossade tomater, 500 g blandfärs, 1 dl tomatpuré, 1 gul lök, 4 vitlöksklyftor, ½ röd chili, saft från ½ citron, ½ kruka färsk basilika, riven muskot, salt och svartpeppar, 250 g mozzarella, olja, smör.

Fräs hackad lök, vitlök (två klyftor) och chili i lite olivolja. Tillsätt tomatpuré och en skvätt citronsaft och häll på tomaterna. Smaksätt med salt, peppar, muskot samt lite färsk hackad basilika. Låt tomatsåsen puttra medan du steker färsen i en stekpanna. Fräs blandfärsen i smör samt olja och krydda med salt, peppar och resten av vitlöken. Stek lite i taget, annars kokar färsen. Jag föredrar att man steker färsen ganska hårt, för då kommer smakerna fram mer. Lägg den stekta färsen i tomatsåsen och låt sjuda i 15-30 minuter. Tillsätt hackad basilika det sista och servera sedan köttfärssåsen med mozzarella och ännu mer basilika samt valfria tillbehör.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s