Carnita taco

20140211-195751.jpg

Långkok på fläskkarré som ger ett kött som bara faller isär. I originalreceptet kokas köttet ihop med coca cola som ger ett sött och kletigt kött. Jag använde vatten och tillsatte en extra apelsin och lite HP-sås för att få lite sötma till rätten. Carnitan serverades idag med salladsblad, tomatsalsa, limeinlagd rödlök, riven ost, crème fraiche och lime. Andra tillbehör som passar hittar du här.

Carnita taco 4 personer

Kryddblandning: 1 msk spiskummin, 1 msk chilipulver/chiliflakes, 1 tsk paprikapulver, ½ tsk cayennepeppar,  ½ tsk koriander, 1 tsk oregano, 1 tsk peppar, 1 msk salt

Carnita: 1 kg fläskkarré, kryddblandning enligt ovan, 1 lime, 1-2 apelsiner, 2 msk soja, (2 msk HP-sås), 4 vitlöksklyftor, ½ l vätska (vatten eller coca cola )

Skär köttet i bitar och tillsätt kryddblandning, hackad vitlök, soja, pressad lime och saft från en apelsin. Låt gärna köttet stå ett tag. Stek köttet utan marinaden i olja tills det fått en fin färg. Tillsätt marinaden och lite av vätskan samt eventuellt HP-sås och apelsin om du väljer vatten som vätska. Låt köttet puttra under lock i cirka 2 timmar och sedan 1 timma utan lock så att vätskan reduceras.

Inspiration till receptet kommer från Jonas Crambys bok Texmex från grunden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s