Indisk yoghurtsallad

20140210-190942.jpg

Fräsch yoghurtsallad med morötter som bas och kryddad med flera av mina favoriter. Salladen kommer att serveras ihop med rostad blomkål till bräserat lammlägg, recept kommer senare.

Indisk yoghurtsallad

4 morötter, 1 msk hackad ingefära, 2 hackade vitlöksklyftor, ½ hackad röd chili, 1 tsk senapsfrön, salt, ½ dl vatten, 1 msk olja (jag använde sesamolja), 2-3 dl 10%-ig naturell yoghurt, hackad mynta

Hetta en panna med olja och lägg i senapsfröna tills de börjar poppa (använd ett lock annars poppar de iväg). Tillsätt ingefäran och rör om i ca 30 sekunder. Sänk värmen och tillsätt vitlök och chili, lägg till sist i morötterna. Häll i vatten och salta. Låt ångkokas under lock i några minuter. Häll sedan upp i en skål och låt morötterna svalna. Rör i yoghurt och hackad mynta precis innan servering, salt eventuellt mer.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s