Bräserat lammlägg med indiska smaker

20140210-203646.jpg

Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag gjorde en torr kryddblandning med indiska smaker som jag kryddade lammet med och serverade med rostad blomkål samt indisk yoghurtsallad. Jag vet inte hur mycket kött jag använde, men det var ett stort lammlägg och räckte till tre portioner.

Brässerat lammlägg med indiska smaker

1 stort lammlägg, 2 morötter, 2-3 vitlöksklyftor, torr kryddblandning: 6 malda kryddpepparkorn, 6 malda nejlikor, 10 malda kardemummakärnor, 1 msk malen kanel, 1 tsk malen ingefära, 1 msk chiliflakes, 1 msk spiskummin, 1 tsk rosmarin, salt, peppar samt smör och färsk koriander

Krydda lammet runt om med lite av kryddblandningen och bryn i rikligt med smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta, häll i lite vatten i stekpannan och häll över skyn i grytan (massa goda smaker finns kvar i stekpannan). Dela morötterna och vitlöken grovt och lägg i grytan, häll i vatten så det knappt täcker lammet. Tillsätt de resten av kryddblandningen och låt sjuda med lock tills köttet lossnar från benet (kan ta flera timmar). Den sista delen av brässeringen kan du ta bort locket så att vätskan reduceras. Jag tog loss köttet från benen med en gaffel och toppade med färsk koriander. Köttet serverade med ugnsrostad blomkål samt indisk yoghurtsallad.

20140210-195351.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s