Italiensk svampgryta

italienskgryta

Tanken var att göra champinjonsoppa idag, men med massa andra råvaror i kylen som behövder ätas upp fick det bli en gryta istället. Gryta är väldigt smidigt då man kan slänga i det man har hemma och idag fick det bli en gryta med lite italienska smaker. Denna typ av gryta är perfekt snabbmat, det tog cirka 20 minuter inräknat både förberedelser och tillagning. Bacon kan uteslutas om du vill ha en vegetarisk gryta. Vi serverade grytan med kokt broccoli.

Italiensk svampgryta 2-3 personer

250 g champinjoner, 120 g bacon/pancetta, några nävar färsk bladspenat, 1 vitlöksklyfta, citron, rosmarin, timjan, 3 dl grädde, salt, peppar, 100 g mozzarella,

Stek baconen och lägg sedan på hushållspapper så det blir riktigt knaprigt. Skär champinjonerna i bitar och stek i rikligt med smör. Tillsätt bladspenaten, riven/hackad vitlök samt de färska örterna. Tillsätt grädden och låt sjuda tills grädden reducerats. Smaka av med citron, salt och peppar. Bryt till sist i baconen och toppa med färska örter samt mozzarella.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s