Choklad- och kaffebollar

20140205-175411.jpg

Här kommer ytterligare en variant av chokladbollar. Tidigare har jag bakat chokladiga mandelbollar och chokladiga solrosbollar, sen har jag även lagt ut Tittis choklad- och frukbollar. Denna gången använde jag mandelmjöl istället för nötter/frön och smaksatte med kaffe. Liksom i dom andra recepten är bollarna sötade med fikon och dalar, snart är dock mitt lager av fikon och dadlar slut, så då ska det testas nya recept :).

Choklad- och kaffebollar 12 st

2 dl mandelmjöl, 2 msk kakao, 6 torkade fikon, 6 färska dadlar (eller torkade), 1½ msk kaffe, kokos

Mixa alla ingredienserna till en smet och rulla till bollar. Rulla bollarna i kokos.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s