Pad Gai

20140201-230837.jpg

Pad Gai är en fräsch wok med kyckling, massa goda grönsaker, hetta, sälta och syra. Detta är en egentolkning av rätten. Vi tillagade kycklingen delad på hälften i cirka 60 minuter i 175 grader. Väljer du att tillaga kycklingen hel kan du sänka temperaturen och öka tillagningstiden. Måtten nedan är ungefärliga, smaka dig fram!

Pad Gai

Kyckling: 1 kyckling, torra kryddor (t.ex. chili, chiliflakes, ingefära, vitlökspulver, salt, peppar, malen anis)

Wokade grönsaker: 4 morötter, ca 1 liter strimlad vitkål, 150 g sockerärtor, 4 salladslökar

Smaksättare: 2 lime, ½ dl fisksås, ½ dl japansk soja, 1 tsk chiliflakes, ½ färsk chili, 4 vitlöksklyftor, 1 msk malen ingefära eller 2 msk riven färsk ingefära, färsk koriander/mynta/thaibasilika, ½ dl sesamfrön, 1 tsk hela anisfrön

Börja med att tillaga kycklingen i ugnen, antingen hel eller delad. Gnid in kycklingen i torra kryddor och tillaga i cirka 150-200 grader i 30-90 minuter beroende på storkeken på kycklingen. Kycklingen är klar vid cirka 82 grader vid benet. Låt kycklingen svalna innan du rensar köttet från skrovet.

Strimla kål, morötter, lök och sockerärtor. Hacka vitlök, chili och färska örter. Fräs vitlöken och chilin i sesamolja, gärna i en wok-panna. Tillsätt grönsakerna och woka tills grönsakerna blivit lätt tillagade. Smaksätt med örter, chiliflakes, limesaft, soja, fisksås och ingefära. Tillsätt till sist kycklingen. Rosta sesamfrön och anis i en torr panna och strö över woken.

20140201-230909.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s