Svamptoast

20140131-180425.jpg

Ibland när man inte orkar laga mat är varma mackor perfekt. På hösten är det ju kantareller som gäller, men såhär års fick det bli champinjoner. Jag gillar att göra en riktigt gräddig stuvning och lägga på mycket ost :). Jag använde mig av glutenfritt vallmobröd till våra mackor.

Svamptoast

champinjoner/kantareller eller annan svamp, grädde, salt, vitpeppar, timjan, smör, valfritt bröd, smakrik ost

Dela svampen i önskad storlek och stek i rikligt med smör (innehåller svampen mycket vätska kan du steka utan smör först så att vätskan får koka bort). Tillsätt grädde och låt reducera till en tjock stuvning. Smaka av med salt, peppar och timjan. Jag rostade brödet i ugnen och lade sedan på stuvning samt ost och gratinerade i några minuter i ugnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s