Stekt fläsk med rotmos

20140127-205841.jpg

Enkel husmanskost. Goda råvaror samt salt och peppar, svårare behöver det inte vara. Vi serverade det knapriga fläsket och rotmoset med Jonas senap.

Fläsk och rotmos: 4 personer

800 g rimmat fläsk, ½ kålrot, 3 morötter, ca 4 dl grädde, salt, vitpeppar

Skala kålroten samt morötterna och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull och häll på grädde så det knappt täcker. Salta och peppra. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda tills rotsakerna är mjuka. Under tiden rotsakerna kokar kan du lägga fläsket på en plåt med bakplåtspapper och ugnsteka i ca 235 grader. Vänd fläsket emellanåt. När rotsakerna kokat av häller du av grädden i en skål. Mosa/mixa rotsakerna till önskad konsistens (jag gillar när det är lite bitar) och tillsätt valfri mängd grädde. Smaka av moset med mer salt och peppar om det behövs. Låt det färdiga och knapriga fläsket rinna av på hushållspapper innan servering. Servera med senap.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s