Vallmobröd med anis och fänkål

frukost2

Helgfrukost är ju så himla mysigt! För att göra frukosten extra lyxig brukar jag servera smör och andra tillbehör i små skålar istället för i sina förpackningar. Lite extra disk blir det, men det får det vara värt :): Jag bakade en ny omgång vallmobröd igår, vilket är supergott att rosta. Denna gången tillsatte jag extra mycket brödkryddor, både hel och malen anis samt fänkål. Jag använde mig av turkisk yoghurt i brödet, men det funkar bra med annan naturell yoghurt eller crème fraiche. Förutom vallmobröd bestod frukosten av kokta ägg, te samt turkisk yoghurt med äkta vanilj, bär samt rostade frön och kokoschips. Nu ska vi åka och fylla på ägglagret igen!

Vallmobröd med anis och fänkål 1 limpa

4 dl linfrön, 2 dl mandelmjöl, 1 dl sesamfrön, 1 dl solrosfrön, ½ dl fiberhusk, ½ tsk salt, 1 msk bakpulver, 1½ msk hel fänkål , 1½ msk hel anis, 50 g smör, 6 ekologiska ägg, 250 g keso, 1 dl turkisk yoghurt, sesamfrön + smör till formen samt vallmofrön och sesamfrön att strö över brödet.

Mixa frön samt mandelmjöl till ett mjöl. Tillsätt fiberhusk, bakpulver, salt samt brödkryddor. Mal hälften av kryddorna och tillsätt hälften hel. Smält smöret och vispa sedan ihop det med äggen, keson samt yoghurten. Blanda ”mjölet” med äggblandningen och häll i en smörad form täckt med sesamfrön. Toppa med rikligt med vallmofrön samt sesamfrön Grädda i 175 grader grader i ca 65 minuter.

20140126-152056.jpg

yoggi

20140126-152213.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s