Rödbetor med fetaost

20140126-111213.jpg

Vi brukar göra rödbetor med chèvreost och mandlar eller valnötter. Idag testade vi en annan variant med fetaost och rostade pumpakärnor istället. Vi serverade rätten som en tapasrätt, men om du utökar mängden kan den serveras som tillbehör till t.ex. en god köttbit.

Rödbetor med fetaost 4 personer

1-2 rödbetor, ½ paket fetaost, färsk basilika, ½ dl pumpakärnor, olivolja, honung, salt, peppar

Skala rödbetorna och skär i ½-cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Tillaga i ugnen 200  grader i ca 15 minuter, tills rödbetorna fått den konsistens du önskar, jag gillar när det är lite tuggmotstånd. Lägg upp rödbetorna på ett fat. Bryt fetaosten över, strö över basilikablad samt torrostade pumpakärnor. Ringla över lite olivolja samt honung och salta och peppra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s