Chokladiga mandelbollar

20140126-203911.jpg

Jag testade att göra egen mandelmassa i veckan och i brist på något att använda mandelmassan till testades det idag fram ett nytt recept. Ihop med dadlar, fikon samt kakao och rullade i kokos blev detta resultatet. Inte vanliga chokladbollar, men väldigt goda ändå! Tips från mina provsmakare är att tillsätta lite kaffe om man vill att det ska smaka mer som vanliga chokladbollar. Måtten nedan är ungefärliga, testa dig fram till en smak och konsistens som du tycker om. Jag använde mig av färsk dadlar, men det går lika bra med torkade.

Chokladiga mandelbollar ca 12 st

1-2 dl mandelmassa (recept nedan), 6 torkade fikon, 6 torkade eller färska dadlar, 4 msk kakao, kokos

Mixa alla ingredienser och rulla till bollar. Testa dig fram hur mycket mandelmassa du vill ha i. Rulla bollarna i kokos.

Mandelmassa:

2-3 dl mandel, 1 äggvita, en skvätt grädde, eventuellt sötning

Mixa mandeln till ett fint mjöl (det går säkert att använda mandelmjöl om man vill). Tillsätt äggvitan samt en skvätt grädde och mixa till en fin massa. Tillsätt eventuellt mer grädde. Om du vill ha en söt mandelmassa kan du tillsätta lite agavesirap, honung eller annan sötning. Jag struntade i att söta min.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s