Choklad- & Hasselnötsmousse

chokladnutellamousse

Igår gjorde jag nutella igen, denna gången med agavesirap som sötning istället för socker. Jag hade även i lite kokosolja i nutellan. Jag testade att använda nutellan ihop med choklad i en mousse, rekommenderas till er som gillar nutella och hasselnötter :). Moussen serverades med grädde, rostade nötter samt svarta vinbär.

Choklad- och Hasselnötsmousse 4 personer

Nutella enligt recept nedan, 5 dl grädde, 50 g mörk choklad, eventuellt agavesirap eller annan sötning

Vispa grädden, tag bort lite till att servera till moussen. Vispa i nutellan i grädden och smält chokladen. Låt chokladen svalna lite och vispa sedan i den i moussen. Smaka eventuellt av med lite sötning. Häll upp i portionsformar och låt stå svalt. Servera med grädde och eventuellt hackade hasselnötter samt bär.

Nutella

1½ dl hasselnötspasta, 2 msk kakao, 1 msk kokosolja, 2 msk grädde, agavesirap eller annan sötning efter smak

Mixa alla ingredienser till en slät kräm.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s