Rödbets- och morotspytt

20140121-165447.jpg

Rödbets- och morotspytt är kanongott tillbehör till husmanskost, men passar även bra som grund i pytt i panna, med någon form av kött i och med stekt ägg till. Vi hade rester kvar från söndagssteken, så det fick blir pytt i panna hos oss igår. Har du inte köttrester över är det gott med t.ex. bacon eller falukorv (se till att det är hög kötthalt) i pytten.

Rödbets- och morotspytt 4 personer

4 rödbetor, 4 morötter, 2 gula lökar, salt, peppar, smör, persilja

Tärna rödbetor, morötter samt lök och stek i mycket smör. Salta, peppra och smaka av med hackad färsk persilja. Tillsätt eventuellt någon form av kött och servera med stekt ägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s